5 Haziran 2008 Perşembe

Baumkuchen

~~°° Baumkuchen ( agacpasTasI )°°~~




MaLzemeLer:
10 yumurta
75g Ni$asta
1 tutam Tuz
130g Un
200g TereyagI
yarIm cayk.Limon-rendesi
1p. VaniLya $ekeri
200g $eker
200g cikoLata Glasürü
Krokant

yapILI$I:
yumurta sariLarini, $ekeri, VaniLya $ekeri ve Limon rendesini köpürene kadar mixen yap.
Unu Ni$astayLa karI$tIr ve TereyagInI unLu karI$Ima ekLe,karI$tir.
Bu karI$Ima az önce cirptigin yumurtaLI karI$ImI ekLe.
yumurta beyazinida 1 tutam tuzla kari$tirdiktan sonra KarI$Ima ekLeyin .
yuvarLak kaLIba 1 kepce hazirladigin Hamur karI$ImIndan koy,
ve önceden 175° IsItILmI$ FIrInda pembeLe$ene kadar pi$ir.
pembeLe$tikten sonra onun üstüne 1 kepce hamurdan daha ekLe buda pembeLe$ince ayni i$Lemi hamur karI$Ima bitene kadar tekrarLa.
en son hamurda pisince (pembeLe$ince), fIrIndan aL ve kaLIbIndan cikar sonra sogumaya bIrak .
soguduktan sonra cikoLataLi GLasürden pastanin üzerine her tarafIni kapLicak kadar sür..
artIk PastamIz servise hazIr;)

NoT: bu Tarifi aLman sitesinden aLdim , aldigim yerde 4 er dakika pi$ir yaziyordu , fakat 4er dakika pi$irdigim halde pi$medi, bu yüzden TadI pek umdugum gibi güzeL oLmadi ama pembeLe$ene kadar pi$irseydim daha güzeL bi netice aLIrdIm eminim ,siz pembeLe$ene kadar pi$irin ;)
Tam pi$medigi haLde TadI cok LezzetLiydi :)

Hiç yorum yok: