24 Haziran 2008 Salı

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25” ve dondurmaLI Pastam ~~


MaLzemeLer:
alt tabanI icin :
60gr tereyagI
1\2 kap $eker
1\2 kap Süt
4-5 yk dolusu Kakao
300 gr sade Bisküvi
üzeri icin :
600 gr VaniLyaLi dondurma
1\2 cb damLa cikoLatasI
onun üstünde :
5oo ml Sahne( sütLe köpürtüLmü$ krem $anti )
4-5 k Kakao
1 tatlik. toz kahve
1 cayk. nescafe
2-3 yk $eker
1p VaniLya $ekeri

yapILI$I:
Bisküvi haric bütün maLzemeLeri geni$ bir kapta ka$Ik iLe karI$tIr ,
BisküviLeri eLinLe kIr , kücük parcaLar haLine geLsinLer.KarI$ImIn icine bo$aLtIn ve tekrar karI$tIrIn.yuvarlak bir kaLIba eLinizLe bastIrarak dö$eyin, ve derin dondurucuda iki saat bekLetin.
buarada 600gr VaniLyaLi dondurmayi buzLuktan cikartin ve eriyene kadar bekLetin,eger erimezse bi kac saniye microwellide döndürtebiLirsiniz.
600 gr VaniLyaLi dondurmayi 1\2 cayb. damLa cikoLatasiyLa karI$TIrIyoruz.

ve dondurucudan cikan KaLIbta oLan Pasta tabanInin üzerine yayIyoruz, dondurmayi yaydiktan sonra pastayi 1 saat derin dondurucuda bekletiyoruz .
buarada 500ml Sahneyi cirpiyoruz ,cirpiLirken yavas yavas kakaoyu kahveLeri´, $ekeri ve vaniLya $ekerini ekLiyoruz.(isteniLirse 1 tatlik sahnesteif da ekLeyebiLirsiniz.
pasta donasiya kadar sahneyi buzdolabinda bekletiyoruz , daha sonra dondurucudaki Pastayi cikartib sahneyi onun üzerine yayiyoruz ve sahneyLe birLiKte en fazLa 30 dak. dondurucuda bekLetiyoruz.
Derin dondurucudan ciktiktan sonra üzerini Pasta cikoLataLarIyLa ve SahneyLe süsLüyoruz ,daha sonra servis yapabiLiriz .
benim en sevdigim PasTa in$Allah sizde begenirsiniz..
°°~~AfiyeT oLsun~~°°

NOT : Bu tarifimLe " Porselen demlik cay etkinligi 25 " e katiLiyorum,buraya tikLayarak sizde bu etkinLige katiLabiLir veya yorumunuzu birakabiLirsiniz ;)

4 yorum:

HÜLYA dedi ki...

canım benim etkinliğe katılmana çok sevindim tarifin birazdan yayında olacak.. sevgiyle kal. ayın 29 una kadar istediğin sayıda tarifle katılabilirsin canım sevgiyle kal

HÜLYA dedi ki...

canım bide ufak bir hatırlatma yapayım.. tarifin başına benim linkide koyarsan senin sayfana ziyarete gelen arkadaşlarda etkinliğimizden haberdar olup etkinliğimize katılabilirler...

sevgiler kolay gelsin

yasemin dedi ki...

insallah yazdiklariniz bilgileri degerlendirecegim ;)
katilmami kabukl ettiginiz icin ben size tskr ederim ,,
sevgiyLe kaLin :)

Adsız dedi ki...

Merhaba. Pastanızı beğendim. Bu sıcak günler için çok güzel bir ikram. Sevgiler.