2 Eylül 2008 Salı

Patates püresi ..



Merhaba;), izinden önce yaptigim yemegi anca simdi yayinalyabildim ..
Malzemeler:
5 orta boy patates
1/2 kadar süt
Tuz
Tereyağ

Yapılışı:

Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Çelik bir dencereye doğradığınız patatesleri koyun. İçine hafif üzerlerine çıkacak kadar süt ekleyin. Az eklemiş olmanız önemli değil blendardan geçirirken isterseniz daha da süt ilave ederek kıvamını daha akıcı yapabilirsiniz.
Arzu ettiğiniz kadar tuz ve tereyağ parçalarını da sütün içine katın. Arada dibi tutmasın diye karıştırarark patateslerin iyice yumuşamasını sağlayın.
Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatıp blendardan geçirin. Servis etmeden önce blendardan
Sicakken servis edin , ben yanina Balik koyarak servsi ettim , ikisi cok güzeL gidiyor ..
Afiyet oLsun ;)
Bu tarifi cok güzeL bi Blogdan aLdim , tarifin asli icin tiklayin :)

Hiç yorum yok: